Werknemers op de Zuidas kunnen vanaf nu prijzen winnen door anderen te overtuigen met het OV te reizen. Het project OV-buddy’s is van start. Het project is onderdeel van Van A tot Zuidas, een van de gebiedsaanpakken van Samen Bouwen aan Bereikbaarheid.

Met OV-buddy’s gaan bestaande OV-forenzen binnen hun bedrijf op zoek naar collega’s die met de auto naar het werk reizen. Samen melden zij zich aan en vormen een team. De buddy kan maximaal vier automobilisten aanmelden. Iedere keer als een teamlid, met het OV naar het werk reist, spaart hij/zij punten. De buddy die hem/haar aanmeldde ontvangt ook punten voor iedere keer dat een teamlid met het OV reist.

Met het project wil Van A tot Zuidas bijdragen aan een verdere verlichting van de drukte op het wegennet rondom de Zuidas. De komende jaren ontwikkelt de Zuidas zich tot een unieke stadswijk voor wonen, werken en recreëren. Het aantal reizigers op Station Amsterdam Zuid en op de A10 Zuid blijft daarbij toenemen. Er wordt daarom flink in de bereikbaarheid geïnvesteerd. Ook door gespreid reizen te stimuleren, zowel in tijd als modaliteit. Het project Van A tot Zuidas levert daar een belangrijke bijdrage aan.

Lees hier meer over de OV-buddy’s