Ruim 30 managers, directeuren en adviseurs waren op 18 januari 2019 te gast op het Marineterrein in Amsterdam. Hier vond een gemeenschappelijk atelier van Samen Bouwen aan Bereikbaarheid en de Bouwagenda plaats. De gasten werden ontvangen door boegbeeld van de Bouwagenda Carolien Gehrels en programmamanager Samen Bouwen aan Bereikbaarheid Lennart Salemink.

De voorstellen van de Bouwagenda om te komen tot verstedelijking en meer woningbouw in het MRA-gebied waren de aanleiding voor dit werkatelier. De programmaraad heeft daarom gevraagd om een gemeenschappelijk atelier te organiseren, zodat lessen gedeeld kunnen worden en meegenomen in de verdere onderzoeken. Daarbij werd ook nadrukkelijk gekeken naar de kansen en bedreigingen bij de bereikbaarheid.

Tijdens het werkatelier zijn vier stationslocaties onder de loep genomen: Duivendrecht, Sloterdijk, Muiderpoort en Amstel. Gekeken is welke kansen er zijn voor de woningbouw, een betere bereikbaarheid, innovatieve financiering en verstedelijking.

Wilt u meer weten over de bouwagenda? Kijk dan hier: https://www.bouwendnederland.nl/bouwagenda