Stichting Breikers organiseert van 23 t/m 27 maart ‘De Week Zonder Spits’. Tijdens deze week worden zoveel mogelijk werknemers gestimuleerd de spits te mijden. Zo ervaren ze zelf wat ervoor nodig is om regelmatig de spits te mijden en of het iets is wat ze vaker kunnen doen. Het team van Samen Bouwen aan Bereikbaarheid doet mee en roept alle partners op om ook aan te sluiten! Immers: Practise what you preach! Dus laten we met zo veel mogelijk mensen meedoen en meld je aan via deweekzonderspits.nl.

Het idee is simpel; samen met een aansprekende groep werkgevers de laatste week van maart actief en met zoveel mogelijk mensen de spits mijden. Al meer dan 30 grote werkgevers steunen de campagne, waaronder NS, Loyens & Loeff, KPMG en Tata Steel. Ook hebben een aantal MRA-overheden zich al aangemeld, zoals de gemeente Amsterdam en gemeente Velzen. IJmond Bereikbaar, Beter op Weg, Groot Schiphol Bereikbaar en Zuidas doen eveneens mee. 

Alle organisaties zijn van harte welkom om zich kosteloos bij het initiatief aan te sluiten. Bedrijven worden voorzien van een uitgebreide communicatie toolkit. Dus MRA-overheden doe ook mee en meld je aan! 

Achtergrond campagne 

Het is druk in het verkeer. Of mensen nu in een overvolle coupé staan of in de file, niemand wordt er blij van. Dagelijks reizen zo’n 1,1 miljoen mensen in de regio Amsterdam van en naar hun werk. Dat gaat niet zonder slag of stoot, want de gemiddelde automobilist staat in en rondom onze hoofdstad gemiddeld 60 uur per jaar in de file. 

Ook het OV barst tijdens de hyperspits uit z’n voegen. Zo’n moeizame start heeft de hele dag gevolgen; minder concentratievermogen, meer stress en minder werkgeluk. Terwijl de oplossing zo makkelijk is. Om de spits te mijden is vaak een uurtje later naar kantoor vertrekken al genoeg!

In de volgende nieuwsbrief vertellen Rein Aarts en Wendel Kind van Breikers meer over de ins en outs van de campagne en het verloop. 

Over Breikers

De Week Zonder Spits wordt georganiseerd door Stichting Breikers. Breikers is een netwerk van inmiddels al meer dan 240 grote werkgevers in de Metropoolregio Amsterdam die gezamenlijk werken aan slimme en duurzame mobiliteit (van mensen en goederen). Gezamenlijk haalt deze groep elke dag meer dan 10.000 mensen uit de spits. Dat scheelt meer dan 30 ton CO2 en 170.000 autokilometers per dag. 

Breikers is onafhankelijk, deskundig en niet commercieel. Breikers is een initiatief van werkgeversverenigingen VNO-NCW en ORAM en onderdeel van de uitvoeringsagenda van Samen Bouwen aan Bereikbaarheid.  

Meer informatie

Voor meer informatie kun je kijken op www.weekzonderspits.nl of contact opnemen met Rein Aarts of Wendel Kind via info@wijzijnbreikers.nl.