Deels terug naar kantoor willen we wel, terug in de file – liever niet. Als alternatief voor woon-werkverkeer laten ZO Bereikbaar en Groot Schiphol Bereikbaar reizigers twee weken lang gratis de e-business-bike uitproberen. Reizen per e-bike is snel, goed voor de conditie én het milieu.

Bijna de helft van de forenzen woont op een fietsbare afstand van kantoor – zo tussen de 7,5 en 20 kilometer – maar reist desondanks met de auto of het openbaar vervoer. Uit onderzoek blijkt dat reizigers de e-bike zien als lastig (‘met de auto heb je geen last van het weer, doe je snel boodschappen’) en minder aantrekkelijk (‘voor oude mensen, helpt niet fit te worden’). Dat het tegendeel waar is, kunnen forenzen ervaren met de e-bike probeeracties van ZO Bereikbaar en Groot Schiphol Bereikbaar, waarbij zij gratis een e-bike kunnen uitproberen

Twee weken proeftijd

ZO Bereikbaar richt zich met deze actie direct op forenzen om ze op de e-bike te krijgen en de zichtbaarheid van de fiets in Zuidoost te vergroten. ZO Bereikbaar wil mensen vooral laten ervaren hoe snel en aantrekkelijk een e-business-bike kan zijn als alternatief vervoer voor woon-werkverkeer. De actie is onderdeel van de campagne ‘De reizigers van Zuidoost’ en loopt tot 15 juli 2021. Na de twee weken proeftijd krijgen deelnemers vrijblijvend een aantal opties aangeboden: business lease (via partner Mobilease en de werkgever), private lease of persoonlijke aanschaf. Er is de komende periode nog een aantal fietsen beschikbaar, dus wacht niet te lang met reserveren

Groot Schiphol Bereikbaar werkt voor de actie samen met lokale fietsenwinkels én steunt het goede doel. Deelnemers krijgen bij inleveren een aanbod op maat en kunnen hun gefietste kilometers bijhouden met de app Ring-Ring. Als alle deelnemers samen 10.000 kilometer fietsen, maakt Groot Schiphol Bereikbaar een bedrag over aan de Stichting Fietsmaatjes. De probeeractie loopt van begin juni tot eind oktober 2021. 

Over ZO Bereikbaar

ZO Bereikbaar is onderdeel van de Uitvoeringsagenda Samen Bouwen aan Bereikbaarheid. Het platform is een samenwerking van de gemeente Amsterdam en een aantal grote, beeldbepalende bedrijven, instanties en organisaties, waaronder Breikers, ING en de Johan Cruijff ArenA. ZO Bereikbaar helpt werkgevers en reizigers in Zuidoost om hun reis gemakkelijk, flexibel én leuk te maken. Tot 2040 komen er in Zuidoost 40.000 woningen en 38.000 arbeidsplaatsen bij. ZO Bereikbaar heeft als doel het autoverkeer van, naar en in het gebied niet verder te laten toenemen door alternatieve routes en manieren van reizen aan te bieden. 

Over Groot Schiphol Bereikbaar

Ook het programma Groot Schiphol Bereikbaar is onderdeel van de Uitvoeringsagenda Samen Bouwen aan Bereikbaarheid. Schiphol Group, gemeente Haarlemmermeer, provincie Noord-Holland, SADC, de Vervoerregio Amsterdam en het Ministerie van Infrastructuur en zetten zich samen in voor verbeteringen aan de infrastructuur, alternatieve vervoermiddelen, campagnes om bijvoorbeeld de fiets te stimuleren en activiteiten om forenzen buiten de spits te laten reizen.