Over Talking Traffic in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) is nu een online magazine (Ezine) beschikbaar. In het magazine lees je meer over de diensten van Talking Traffic en de partijen die betrokken zijn in de MRA, de voordelen van slimme verkeerslichten en het systeem dat realtime data-uitwisseling mogelijk maakt. Het Ezine geeft ook een terugblik op de roadshow van 25 januari. Daar hadden medewerkers van gemeenten en de provincies Flevoland en Noord-Holland gelegenheid om Talking Traffic zelf te ervaren. 

Lees het Ezine hier

Roadshow 

Tijdens de roadshow ontvingen deelnemers via de smartphone real-time en op maat informatie met behulp van de ontwikkelde diensten binnen Talking Traffic. Bijvoorbeeld hoe lang het nog duurt voordat het verkeerslicht rood of groen wordt en hoe hard je mag rijden. Ook werd informatie getoond over onder meer matrixborden, actueel beschikbare parkeerplaatsen in de buurt en de tijden van de volgende brugopening.

Zelf aan de slag

De bedoeling is dat alle gemeenten in de provincies Noord-Holland en Flevoland de komende jaren met de ontwikkeling aan de slag gaan. Zowel met het plaatsen van slimme verkeerslichten als met het beschikbaar stellen van data, zoals parkeergegevens, wegwerkzaamheden en de geldende maximumsnelheden van gemeentelijke wegen. 

Door Talking Traffic tijdens de roadshow zelf te ervaren, wordt de betekenis van deze ontwikkeling voor weggebruikers en gemeenten concreter. Gemeenten kunnen er direct mee aan de slag, ondersteund door de provincie Noord-Holland, het Rijk en de programmalijn Slimme en Duurzame Mobiliteit.

5.500 slimme kruispunten

Sinds 2018 zijn de eerste slimme verkeerslichten operationeel op de N205 bij Schiphol. Dit jaar worden er nog 120 stuks geplaatst in onder andere Almere, Amsterdam, Amstelveen, Haarlem en Haarlemmermeer. Andere regio’s zijn ook nauw betrokken bij deze ontwikkeling. Het doel is om uiteindelijk 5.500 kruispunten in Nederland te voorzien van slimme verkeerslichten.