Marja Ruigrok is een wethouder met ondernemerszin. Op haar 25ste startte ze haar eigen onderneming en heeft dit bedrijf met 30 man personeel overgedragen aan haar medewerkers. Ze is een verbinder en combineert politieke ervaring met daadkracht. Marja is wethouder in Haarlemmermeer met – naar eigen zeggen - de mooiste portefeuilles die er zijn: Economie en Innovatie, Verkeer en Vervoer en Cultuur. Ze gaat zich keihard inzetten voor veiligheid en goede bereikbaarheid. Vanuit haar rol als lid van het Dagelijks Bestuur van de Vervoerregio Amsterdam is ze nu toegetreden tot de programmaraad van Samen Bouwen aan Bereikbaarheid.

Marja_Ruigrok.jpegWat is uw eerste indruk van het programma Samen Bouwen aan Bereikbaarheid?

In dit programma komen infrastructuur, mobiliteit en wonen bij elkaar en kunnen we met alle partners slimme, samenhangende keuzes maken. Zeker nu de druk op de bereikbaarheid blijft toenemen is gebiedsgericht samenwerken belangrijker dan ooit. Ook stimuleert het programma een duurzamere en slimmere manier van reizen. Er gaat een enorme kracht uit van deze regio, samen staan we nóg sterker.   

Welke draai zou u willen geven aan het programma?  

Ik ben een bestuurder die snel vooruit wil en graag concrete resultaten boekt. Grote gebiedsontwikkelingen duren vaak jaren. Maar piketpalen slaan, goede afspraken maken en die vastleggen zijn ook resultaten.