De 4-delige NPO serie Strijd tegen de file brengt het werk van weginspecteurs van Rijkswaterstaat in beeld en volgt mensen tijdens hun dagelijkse reis van huis naar werk. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan alternatieven voor de auto en innovaties die (gaan) bijdragen aan het verminderen van files. In aflevering 3 werd ingezoomd op de fietsacties van IJmond Bereikbaar, onderdeel van de programmalijn Slimme en Duurzame Mobiliteit. 

In de aflevering zien we dat een werkneemster van het Rode Kruis Ziekenhuis voor dag en dauw op de fiets stapt richting werk. Daarbij vertelt ze hoe zij dat ervaart en hoe haar werkgever dit stimuleert. Vervolgens geeft de directrice van het ziekenhuis vanuit het werkgeversperspectief aan waarom bereikbaarheid zo'n belangrijk thema is.

Ook Sophie Zwetsloot, als voormalig programmamanager van IJmond Bereikbaar, licht toe hoe in de regio IJmond het bedrijfsleven, gemeenten en de Omgevingsdienst succesvol samenwerken. En hoe de IJmond onderdeel vormt van de bereikbaarheid van de Metropoolregio Amsterdam.

Terugkijken?

Naar aflevering 3 (Incidenten) keken om en nabij 700.000 mensen. Terugkijken kan hier. Het item over IJmond Bereikbaar wordt vanaf minuut 18.10 ingeleid.