Steeds meer mensen werken waar het werkt. Oftewel; hybride werken. Een paar dagen thuis, een paar dagen op kantoor. Veel bedrijven hebben deze manier van werken al prima op orde, maar wie zette nou net dat stapje extra? Zo Werkt Het hield deze campagne om de beste hybride werkgever te vinden. We spraken met een van de winnaars die de titel Beste Hybride Werkgever van het Jaar in de wacht sleepte.

En wat waren ze blij! Athora, BeFrank, Bconnect en Codam Coding College mochten dinsdag 7 juni de award Beste Hybride werkgever van het Jaar regio Noord-Holland in ontvangst nemen. De landelijke uitreiking vond vervolgens dinsdag 14 juni plaats met ook een winnaar uit de Metropoolregio Amsterdam, Bconnect.

Bconnect heeft in de categorie 20 tot 50 medewerkers, naast de regio award, ook nog eens de eervolle landelijke titel: Hybride Werkgever van het Jaar binnengesleept! Een knappe prestatie want alleen al in de provincie Noord-Holland werden 110 bedrijven genomineerd! Daarnaast mochten Harrier, Hanzestrohm & Menzis zich met de eervolle titel Beste Hybride Werkgever van het Jaar kronen.

De regionale winnaars

De Zo Werkt Het regio Award werd in 4 verschillende poules uitgereikt, zo maakten zowel kleinere start-ups, als de multinationals kans op deze eervolle prijs. Bconnect is een dienstverlener in online marketing. Aard van het werk maakt werken op afstand goed mogelijk en daar wordt dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Deze werkgever is zich erg bewust dat dit risico’s met zich meebrengt voor het ’thuisvoelen’ en de ontwikkeling van medewerkers en heeft daarom een levendig en divers programma voor het ontwikkelen van de bedrijfscultuur en het stimuleren van groepsdynamica.

Bconnect: ‘Voor ons was hybride werken eigenlijk al heel gewoon’

Bconnect, specialist op het gebied van Digital Engagement en gevestigd in Amsterdam-West, is winnaar in de categorie 20 tot 50 medewerkers. Voor deze partij is hybride werken eigenlijk niets nieuws. ‘Onze medewerkers hebben hun bureautjes op de gekste plekken staan’, vertelt business proces manager Marc Lonsain.

Bconnect is een jong bedrijf met jonge medewerkers, maar toch een oude rot in het vak als het gaat om hybride werken. En natuurlijk is ook deze Amsterdamse dienstverlener hartstikke trots op zijn prijs. Marc: ‘Ook ver voor de coronacrisis werkten de medewerkers van Bconnect al vanaf huis. Onze ongeveer 40 chat-operators zijn allemaal studenten die naast hun studie ongeveer drie uur per dag voor ons werken. Dit past prima binnen hun drukke schema als student. Dat werken doen ze vanaf huis en daarin stimuleren én faciliteren wij. En al zitten deze medewerkers vaak honderden kilometers verderop – van het noordelijkste puntje van Groningen tot in het zuidelijkste dorpje in Limburg en zelfs België – we zorgen er altijd voor dat ze betrokken blijven bij het bedrijf. Goed voorbeeld daarvan is onze designer die vanuit de kust van Indonesië elke ochtend aanschuift bij de dagbespreking. Met uitzicht op zee, wonend in een heerlijk tropisch klimaat, is hij er gewoon bij. Hoe hybride wil je het hebben.’

Hoe houdt Bconnect de spirit erin? ‘Ieder kwartaal proberen we een bedrijfsuitje te organiseren, in Nederland of in België. Niet iedereen kan daarbij aanwezig zijn en daarom houden we ook online contact met het team en de operators. Dat dit goed werkt hebben we bewezen tijdens de crisis; zelfs mensen die tijdens de pandemie instroomden, werken nog steeds met plezier bij ons.’

Ook het kernteam bestaande uit zes man werkt nu hybride. ‘Daarin hebben wij wel een sprong gemaakt’, vertelt Marc. ‘We werken nu allemaal hybride, dus niet alleen de chat-operators. Bepaalde overleggen, beslissingen en gesprekken doen we nog steeds het liefst op kantoor, face-to-face, maar de faciliteiten om thuis te werken zijn er. Ons motto: Werk waar het werkt, waar dat ook mag zijn.’

Over Zo Werkt Het

Zo Werkt Het is een initiatief van 12 mobiliteitsregio’s, waaronder Breikers vanuit de Metropoolregio Amsterdam, die zich samen inzetten voor duurzaam en slim reizen. Meer over deze campagne vind je op www.zowerkthet.nl/award.