Werknemers op de Zuidas kunnen vanaf nu sparen voor reistegoed en financiële beloningen. Dat kan door middel van de Zuidas Mobility Experience én het project OV-buddy. Beiden initiatieven zijn onderdeel van Van A tot Zuidas, een van de gebiedsaanpakken van Samen Bouwen aan Bereikbaarheid.

Na een lange periode van thuiswerken reizen veel werknemers op de Zuidas weer regelmatig naar kantoor. Door de auto zo veel mogelijk te laten staan, houden we de regio goed bereikbaar. Openbaar of deelvervoer zijn aantrekkelijke alternatieven.

Zuidas Mobility Experience III

Wie zijn of haar reisgedrag efficiënt en duurzaam wil inrichten, kan aan de slag met de app Amaze-Mobility. De app helpt werknemers woon-werk en zakelijke reizen te plannen, reserveren, betalen en declareren, zonder ov-chipkaart of losse accounts. De Amaze-Mobility geeft toegang tot een scala aan vervoersdiensten, zoals ov, deelauto’s, taxi’s en deelfietsen.

Download je de app én geef je je op voor de Zuidas Mobility Experience III, dan verdien je direct 25 euro reistegoed. Daarnaast kun je sparen tot maximaal 75 euro extra reistegoed door bijvoorbeeld buiten de spits te reizen, thuis te werken of de auto te laten staan. Werknemers kunnen zich individueel aanmelden via de website van Amaze Mobility. Wilt u als bedrijf meedoen, neem dan contact op met contact@zuidas.nl

OV-buddy

Het project OV-buddy’s roept bestaande ov-forenzen op binnen hun bedrijf op zoek te gaan naar collega’s die met de auto naar het werk reizen. Samen melden zij zich aan en vormen een team. De buddy kan maximaal vier automobilisten aanmelden. Iedere keer als een teamlid met het ov naar werk reist, spaart hij/zij én de buddy punten. Deze punten worden aan het eind van de vier weken durende actieperiode omgezet in een financiële beloning. Meer informatie en het aanmeldformulier staat op VanAtotZuidas.nl.

Over Van A tot Zuidas

Met beide projecten wil Van A tot Zuidas bijdragen aan een verdere verlichting van de drukte op het wegennet rondom de Zuidas. De komende jaren ontwikkelt de Zuidas zich tot een unieke stadswijk voor wonen, werken en recreëren. Het aantal reizigers op Station Amsterdam Zuid en op de A10 Zuid blijft daarbij toenemen. Er wordt daarom flink in de bereikbaarheid geïnvesteerd. Ook door gespreid reizen te stimuleren, zowel in tijd als modaliteit. Het project Van A tot Zuidas levert daar een belangrijke bijdrage aan.