Om flexibel werken en slim reizen blijvend in ons ritme verankeren, werken we samen met werkgevers. Werkgeversloket Breikers helpt organisaties kosteloos bij de vertaling naar de praktijk. Ook sluiten steeds meer werkgevers zich aan bij de samenwerkingsovereenkomst en vormen zo ook een voorbeeld voor andere organisaties. En in de gebiedsaanpakken  maken we maatwerkafspraken met werkgevers, bijvoorbeeld over een pendelbus of e-bikeprobeerpool. De werkgeversaanpak is onderdeel van de programmalijn Duurzaam Mobiliteitsgedrag. Op de pagina’s Onderwijsaanpak en Gebiedsaanpakken leest u welke maatregelen we nog meer nemen.

Breikers

In de MRA helpt werkgeversloket Breikers werkgevers kosteloos bij het in kaart brengen van alle mogelijkheden om thuiswerken en flexibel en duurzaam reizen onder werknemers te stimuleren. Goed voor het milieu, de vitaliteit van medewerkers en mogelijk zelfs kostenbesparend. Omdat elke organisatie anders is, biedt Breikers advies op maat. Ook zijn tips, tools, ervaringsverhalen en handige mobiliteitsoplossingen te vinden op het nieuwe platform Zowerkthet.nl

Samenwerkingsovereenkomst flexibel werken en slim reizen 

Ruim 20 werkgevers met in totaal zo’n 38.780 medewerkers tekenden in september 2020 de Samenwerkingsovereenkomst flexibel reizen en slim werken. Deelnemers zijn onder andere de gemeente Amsterdam, provincie Noord-Holland, Vervoerregio Amsterdam, Loyens & Loeff, ABN AMRO en Royal Schiphol Group. 

In de overeenkomst staan afspraken over het spreiden van werktijden en vervoersmiddelen. Tijdens en ná corona. Het doel is om het aantal aangesloten organisaties snel te laten toenemen. Dat lukt ook goed. Op dit moment doen ruim 40 organisaties mee.  

Na het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst gaan de organisaties aan de slag met het verduurzamen van hun mobiliteitsbeleid en worden daarbij kosteloos ondersteunt door werkgeversloket Breikers en de regionale bereikbaarheidsplatformen in de MRA (gebiedsaanpakken), zoals IJmond Bereikbaar en van AtotZuidas.